Dobro došli!

Mir i dobro!

Hrvatska kapucinska Provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića svoje malo (tzv. dječačko) sjemenište ima pri samostanu u Varaždinu. U njega se primaju i odgajaju oni mladići koji u sebi nose klicu duhovnog poziva i koji žele biti braća kapucini.Ono je odgojna, ali i obrazovna ustanova za one mladiće koji poslije, osnovne, srednje ili u srednjoj školi osjete želju da postanu svećenici i/ili redovnici.
Od 2006. godine u sklopu
http://www.kapucini.hr/ nalazi se i odjeljak, tj. ova stranica o našem sjemeništu, na kojoj želimo približiti zainteresiranima naš život i rad kroz tekst i fotografiju. Od proljeća 2007. godine ova je stranica obnovljena i funkcionira poput sjemenišnog bloga unutar web stranice Hrvatskih kapucina. Svim čitateljima želimo ugodno druženje s nama, a uskoro vas očekuju mnogi novi sadržaji...

Sjemeništarci 2007/08

Sjemeništarci 2007/08
PROSTOR DUHA
POGLEDAJTE GALERIJE FOTOGRAFIJA OD RAZLIČITIH DOGAĐAJA U SJEMENIŠTU
TE OSTALE MULTIMEDIJALNE SADRŽAJE

PRIJAVITE SE U KNJIGU GOSTIJU I OSTAVITE SVOJ KOMENTAR, VIDEO ILI FOTOGRAFIJU NA DNU OVE STRANICE!

DUHOVNI POZIV

petak, lipnja 29, 2007

Održan ovogodišnji duhovni susret mladića















I ove je godine, od 26. do 28. lipnja po završetku školske godine u našem sjemeništu održan duhovni susret mladića, pod nazivom "Gospodine što želiš da učinim?" Sudjelovali su mladići od 6. do 8. razreda osnovne škole, ministranti, koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Ove je godine sudjelovalo dvadesetak mladića koji su na susret pristigli iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Varaždina, Goričana i Kotoribe. Kroz tri dana druženja s braćom kapucinima u Varaždinu, kroz predavanja, molitvu, vjeronaučni kviz, filmski i sportski program, mladići su se mogli pobliže upoznati sa kapucinskim samostanom u varaždinu "iznutra", Redom manje braće kapucina, životom Sv. Franje,i životom i radom u sjemeništu. Bog sa svakim čovjekom ima svoj posebni plan, usmjeruje i ostvaruje njegov život, neke i poziva da ga na jedan posebni posvećeni naćin slijede, svakog pojedinog na različiti način, u što su se mladići mogli pobliže uvjeriti i kroz osobno svjedoćenje pojedine mlađe braće svećenika. Kratka predavanja o kapucinskom samostanu u Varaždinu, o povijesti Kapucinskog Reda, o životu sv. Franje, o duhovnom pozivu, molitvi i životu u sjemeništu održali su fra bono Zvonimir Šagi - župnik, fra Juro Šimić - tajnik Hrvatske kapucinske provincije, fra Josip Vizjak - župni kateheta u kapucinskom samostanu u Varaždinu, fra Mirko Kemiveš - gvardijan kapucinskog samostana u Varaždinu, fra Miljenko Vrabec - odgojitelj sjemeništaraca, i fra Ljubomir Maljur - mladomisnik. Kroz ovo vrijeme mladići koji su sudjelovali u susretu, predavači i organizatori susreta su međusobno stekli i nova iskustva, nova poznanstva i u doista ugodnom zajedništvu svojim prisustvom obogatili jedni druge. Zahvaljujemo svima koji su omogućili ovaj susret, braći svećenicima koji su dopratili mladiće na susret, te svim mladićima koji su se odazvali i sudjelovali u ovogodišnjem susretu. Svima želimo obilje božjeg blagoslova i mir i dobro!

1 komentar:

Anonimno kaže...

hej.hvaljen isus i marija.drago mi je sto se opet cujemo.bilo ej jako lijepo u samostanu ali ja nazalost sma odlucio da ipak necu pohadati skolu u varazdinu nego u osijeku.ali tko zna jednog dana mozda dodjem na fakultet u varazdin...bok!

Ostavite video komentar

Knjiga gostiju

Mir i dobro! Možete se prijaviti u knjigu gostiju, ostaviti svoj komentar ili pozdrav, te koju fotografiju ili video. Kliknite na "sign this guestbook" i dobro došli, hvala vam što ste nam se javili!