Dobro došli!

Mir i dobro!

Hrvatska kapucinska Provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića svoje malo (tzv. dječačko) sjemenište ima pri samostanu u Varaždinu. U njega se primaju i odgajaju oni mladići koji u sebi nose klicu duhovnog poziva i koji žele biti braća kapucini.Ono je odgojna, ali i obrazovna ustanova za one mladiće koji poslije, osnovne, srednje ili u srednjoj školi osjete želju da postanu svećenici i/ili redovnici.
Od 2006. godine u sklopu
http://www.kapucini.hr/ nalazi se i odjeljak, tj. ova stranica o našem sjemeništu, na kojoj želimo približiti zainteresiranima naš život i rad kroz tekst i fotografiju. Od proljeća 2007. godine ova je stranica obnovljena i funkcionira poput sjemenišnog bloga unutar web stranice Hrvatskih kapucina. Svim čitateljima želimo ugodno druženje s nama, a uskoro vas očekuju mnogi novi sadržaji...

Sjemeništarci 2007/08

Sjemeništarci 2007/08
PROSTOR DUHA
POGLEDAJTE GALERIJE FOTOGRAFIJA OD RAZLIČITIH DOGAĐAJA U SJEMENIŠTU
TE OSTALE MULTIMEDIJALNE SADRŽAJE

PRIJAVITE SE U KNJIGU GOSTIJU I OSTAVITE SVOJ KOMENTAR, VIDEO ILI FOTOGRAFIJU NA DNU OVE STRANICE!

DUHOVNI POZIV

srijeda, svibnja 23, 2007

DUHOVNI SUSRET MLADIĆA


18. - 20. travnja, 2006.


U organizaciji Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja, i Centra za odgoj pripravnika naše Provincije, kao i svake godine do sada, i ove godine je u našemu Centru u Varaždinu održan „Duhovni susret mladića – otvorena vrata sjemeništa i samostana“ za mladiće iz osnovne škole (6., 7., i 8. razred), a koji razmišljaju o svom opredjeljenju za duhovni poziv. Za razliku od prijašnjih godina, susret je ove godine organiziran ranije, ne po završetku školske godine, kako je to do sada bilo ustaljeno, već nakon Uskrsa, u Uskrsnom tjednu, a tako će biti i narednih godina. Susret je započeo 18. travnja u podne, održavao se 19. travnja i završio 20. travnja zajedničkom sv. misom u 11:00 sati koju je predvodio Provincijal, fra Ivica Petanjak.

U ovogodišnjem susretu sudjelovalo je 22 mladića iz župa Vidovec i Sv. Ilija (kraj Varaždina), iz samog grada Varaždina, te iz Kotoribe, župe Sv. Leopolda Mandića u Osijeku, i Sv. Mihaela arkanđela u Zagrebačkoj Dubravi.

Kroz tri dana boravka u našem Centru i samostanu, u kontaktu sa, gvardijanom fra Mirkom Kemivešom i župnikom fra Bonom Šagijem, sa predavačima fra Romeom Košćakom i fra Jurom Šimićem, sa voditeljem Centra fra Miljenkom Vrabec i sjemeništarcem Tadejom Fabićem koji je pomagao u susretu, i ostalom samostanskom braćom; u zajedničkom druženju, molitvi, sv. misi i razmatranjima o duhovnom pozivu, te sportskim druženjima, mladići su ukratko mogli pobliže upoznati našu redovničku zajednicu, naš način života, i naš odgojni Centar, te razmišljati o svome duhovnom pozivu.

Prvoga dana susreta, sa životom sv. Franje Asiškog i Redom manje braće kapucina, mladiće je upoznao tajnik za zvanja, fra Juro, a sa životom i radom našega Centra za odgoj pripravnika mladiće je upoznao fra Miljenko. Slijedećeg dana cjelojutarnji duhovni rad „Mladić pred izborom duhovnog poziva“ održao je fra Romeo. Zajedno s njim i ostalim predavačima uz izneseno izlaganje u zajedničkom i osobnom radu, te u zajedničkoj podnevnoj molitvi za dar duhovnog poziva koju su sami mladići, sudionici susreta, kreirali, mladići su mogli još više produbiti i spoznati svoja razmišljanja o duhovnom pozivu. Poslije podne je održano sportsko natjecanje u nogometu, a potom obilazak kulturnih i religioznih znamenitosti grada Varaždina. Slijedečeg dana u jutarnjim satima održan je mali vjeronaučni kviz u kojem su sudionici ovog susreta imali priliku međusobno provjeriti i produbiti svoja vjeronaučna znanja. Susret je završio zajedničkom sv. misom u podne, za duhovna zvanja, koju je predvodio i nadahnuto propovijedao provincijal, fra Ivica Petanjak. Svakog dana susreta mladići su bili zajedno sa ostalim vjernicima na zajedničkoj molitvi krunice i večernjoj sv. misi koju je predvodio župnik, fra Bono Zvonimir Šagi, te mladićima tumaćio Božju Riječ, Večer prvoga dana susreta bila je popračena filmom o sv. Franji Asiškom – „Brat sunce i sestrica mjesec“, a druga večer multimedijalnim prezentacijama svog života i rada u sjemeništu, koje su za ovaj susret načinili sami sjemeništarci.
Galerija fotografija

Nema komentara:

Ostavite video komentar

Knjiga gostiju

Mir i dobro! Možete se prijaviti u knjigu gostiju, ostaviti svoj komentar ili pozdrav, te koju fotografiju ili video. Kliknite na "sign this guestbook" i dobro došli, hvala vam što ste nam se javili!