Dobro došli!

Mir i dobro!

Hrvatska kapucinska Provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića svoje malo (tzv. dječačko) sjemenište ima pri samostanu u Varaždinu. U njega se primaju i odgajaju oni mladići koji u sebi nose klicu duhovnog poziva i koji žele biti braća kapucini.Ono je odgojna, ali i obrazovna ustanova za one mladiće koji poslije, osnovne, srednje ili u srednjoj školi osjete želju da postanu svećenici i/ili redovnici.
Od 2006. godine u sklopu
http://www.kapucini.hr/ nalazi se i odjeljak, tj. ova stranica o našem sjemeništu, na kojoj želimo približiti zainteresiranima naš život i rad kroz tekst i fotografiju. Od proljeća 2007. godine ova je stranica obnovljena i funkcionira poput sjemenišnog bloga unutar web stranice Hrvatskih kapucina. Svim čitateljima želimo ugodno druženje s nama, a uskoro vas očekuju mnogi novi sadržaji...

Sjemeništarci 2007/08

Sjemeništarci 2007/08
PROSTOR DUHA
POGLEDAJTE GALERIJE FOTOGRAFIJA OD RAZLIČITIH DOGAĐAJA U SJEMENIŠTU
TE OSTALE MULTIMEDIJALNE SADRŽAJE

PRIJAVITE SE U KNJIGU GOSTIJU I OSTAVITE SVOJ KOMENTAR, VIDEO ILI FOTOGRAFIJU NA DNU OVE STRANICE!

DUHOVNI POZIV

srijeda, travnja 02, 2008

"PRIJATELJE UPOZNAMO TEK KAD IH IZGUBIMO"

Naslov je talijanska narodna poslovica


Vrlo je važno svakome, a osobito mladom čovjeku, da ima prijatelja. Kažu: „Tko nađe prijatelja, našao je blago.“ To je istina i nije lako živjeti bez prijatelja. Prijatelj je tu da ti pomogne kad si u nevolji, da te utješi, da podijeli radost i tugu s tobom. I upravo se tu može vidjeti tko ti je prijatelj, a tko te želi iskoristiti.Poznanika ima mnogo, pa ako „prijatelja“ imaš više nego prstiju, nešto nije u redu. Nije to zbog toga što ne bi bilo dobro imati mnogo prijatelja, nego jednostavno zato što se pravi prijatelj prepoznaje tek u teškoćama. Dok je sve u redu čovjek ima puno prijatelja, a dok se nađe u nevolji može ih na prste prebrojiti. Pravi prijatelj je uza te kada ti je teško. Prijatelje ne treba zanemarivati ako se možda ponekad i ne slaže s tvojim mišljenjem. Treba ga saslušati.


„Krivi“ prijatelj nas često podrži i oko loših stvari. Recimo, ako želiš učiniti nešto loše, što nije u skladu s onim u čemu te roditelji, nastavnici pa čak i društvo ne podržava, loš prijatelj će te podržati. Njega ne zanima što će s tobom biti sutra, ali ako ti je pravi prijatelj upozoriti će te i pokušati savjetovati.

U današnjem vremenu teško je naći prijatelja od povjerenja i iskrenosti. Zato prijatelja trebamo dobro upoznati, ali kad ga upoznamo i uvjerimo se da je to čovjek od povjerenja i iskrenosti trebamo ga čuvati. Jer ako ga izgubimo, tek ćemo tada znati što nam je značio, i što smo izgubili.


Ivan Šarčević 2. r.

Nema komentara:

Ostavite video komentar

Knjiga gostiju

Mir i dobro! Možete se prijaviti u knjigu gostiju, ostaviti svoj komentar ili pozdrav, te koju fotografiju ili video. Kliknite na "sign this guestbook" i dobro došli, hvala vam što ste nam se javili!